onzichtbare hoortoestellen

Welk soort hoortoestel past het beste bij jou?

Het is niet makkelijk om het juiste hoortoestel te kiezen. Er zijn ook zoveel soorten hoortoestellen: onzichtbare hoortoestellen en AHO-hoortoestellen, hoortoestellen met windruisonderdrukking of een antifluitsysteem… Welk hoortoestel past nu bij jou? In dit artikel leggen we je uit hoe jij het juiste hoortoestel uitkiest.

onzichtbare hoortoestellen

Stap 1: Overleg met je audicien

Je kunt zelf naar hoortoestellen gaan zoeken, maar het kan heel wat tijd kosten voordat je weet welk hoortoestel goed bij jou past. Je audicien heeft al die kennis al in huis en geeft je graag advies. Maak hier dan ook gebruik van.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor onzichtbare hoortoestellen die over het algemeen beter verstrekken. Aan de andere kant zijn er ook AHO-hoortoestellen die meer zichtbaar zijn, maar wel minder gevoelig voor feedback. Ook versterken AHO-hoortoestellen hoge tonen weer beter.

Verder zijn er hoortoestellen met een antifluitsysteem. Dit is altijd aan te raden om het fluitgeluid dat je hoortoestel maakt zoveel mogelijk te voorkomen. Hoortoestellen met windruisonderdrukking zijn ideaal als je graag wandelt of fiets en er zijn ook hoortoestellen die extra geschikt zijn voor het theater. Aan de hand van jouw luisteromstandigheden kun je samen met je audicien bepalen welk hoortoestel het beste bij jou past.

onzichtbare hoortoestellen

Stap 2: Test!

Je mag een hoortoestel acht weken lang testen. Doe dit ook altijd, want zo kun je ontdekken of het hoortoestel wel echt bij je past!