Hypoclorigzuur

Hypochlorigzuur wordt ook wel onderchlorigzuur genoemd en wordt afgekort met HOCl. Het is een zuur die vaak gebruikt wordt als desinfectiemiddel. Het middel is zeer geschikt om te desinfecteren, omdat het een oxiderende eigenschap heeft. Daarnaast is het zeer effectief tegen virussen, schimmels, bacteriën en gisten. Ook is het ook een zwak zuur, wat je kan vergelijken met bijvoorbeeld citrusvruchten. In dit artikel leggen we je uit hoe het gemaakt wordt en waarom hypochlorigzuur een goed desinfectiemiddel is.

Waarom is hypochlorigzuur een goed desinfectiemiddel?

Waarom is hypochlorigzuur dan een goed desinfectiemiddel? Het desinfectie wordt gemaakt met een techniek die ECA (Elektrochemische Activatie) heet. Tijdens dit proces ontstaat HOCl, omdat er een oplossing van water en zout wordt ge-elekrolyseerd. Dit proces is zeer duurzaam. Er is namelijk alleen maar water, zout en stroom voor nodig. Daarnaast is de werkzame stof is erg geschikt voor mens, dier en milieu. Daarom geloven wij dat dit de toekomst van desinfectie is en het een zeer goed desinfectiemiddel is.

Zo wordt HOCl toegepast

Hypochlorigzuur wordt toegepast op plekken waar desinfectie en hygiëne belangrijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de industrie om proceswater te desinfecteren, in de veehouderij om het drinkwater van vee te desinfecteren of voor biofilmbestrijding in watersystemen. Het kan ook gebruikt worden om oppervlakken en ruimtes te desinfecteren. Zoals al eerder gezegd is hypochlorigzuur een middel van de toekomst. Niet dus alleen omdat het ontzettend duurzaam is om te produceren, maar ook omdat het veel verschillende toepassingen heeft.

Ben je op zoek naar een duurzaam desinfectiemiddel en wil je dit ook inzetten bij jouw bedrijf? Dan zijn er gelukkig genoeg oplossingen. Er zijn namelijk een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het gebruiken van hypochlorigzuur als desinfectiemiddel. Het Drentse bedrijf Watter heeft bijvoorbeeld ruim 12 jaar ervaring in het produceren en inzetten van hypochlorigzuur, dus ben je bij hun zeker aan het juiste adres. Bekijk de mogelijkheden op hun website: Watter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *