Tijdens de huizencrisis is het kopen of verkopen van een huis een stuk spannender dan daarvoor. De prijzen zijn torenhoog en de vraag naar woningen lijkt alleen maar te groeien. Het liefst regel je alles zelf om kosten te besparen, maar er zijn veel zaken waar een makelaar veel meer verstand van heeft. Wat kan een makelaar allemaal voor jou betekenen?

Dit doet een makelaar

Niet elke makelaar doet hetzelfde, er zijn immers verschillende soorten makelaars. Er zijn aan-en verkoopmakelaren, verhuurmakelaren en BOG-makelaren. De laatste staat voor bedrijfsonroerendgoed, speciaal voor bedrijven en ondernemers. 

Een aankoopmakelaar helpt mensen die een huis willen kopen. Samen brengen jullie de wensen in kaart voor de nieuwe woning, waarna de makelaar op zoek gaat naar geschikte huizen en bezichtigingen regelt. Daarnaast helpt de makelaar jou bij de onderhandelingen voor de beste prijs voor een woning. Voor de financiële zaken kan je bij de notaris terecht, maar een makelaar kan jou hier ook mee begeleiden.

Een verkoopmakelaar helpt bij de verkoop van jouw huis. Hij regelt de tegenovergestelde zaken van een aankoopmakelaar en helpt ook notariële en juridische zaken.

De verhuurmakelaar heeft net iets andere taken. Hij biedt huurwoningen aan en gaat actief op zoek naar huurders. Ook screened hij de huurders, hij kijkt of hun inkomen voldoende is om de huur te betalen.

Hulp tijdens de woningcrisis

Tijdens de crisis kan een makelaar je helpen om een woning te zoeken die aan jouw wensen voldoet en binnen jouw budget valt. Een makelaar in Hoeksche Waard gaat bijvoorbeeld op zoek naar jouw droomwoning binnen het budget als jij daar wilt wonen. Zelf zoeken kan uiteraard ook, maar soms zijn makelaars al eerder op de hoogte van een verkoop voordat deze beschikbaar komt op websites als Funda.
Als je nog geen makelaar hebt gevonden kun je altijd kijken op ikganaarvmk.nl, daar zitten gespecialiseerde aan- en verkoopmakelaren die zich kenmerken door hun kennis over hun omgeving. Tijdens de woningcrisis vinden zij het perfecte huis en onderhandelen ze een eerlijke prijs waardoor jij zo snel mogelijk in je droomhuis kan trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *