De affiche, beter bekend als de poster, ìs een groot stuk bedrukt papier. Een poster wordt ingezet ter verspreiding van een boodschap of ter decoratie, welke gepersonaliseerd kan zijn, bijvoorbeeld door een tuinposter maken om zo je tuin te decoreren. Ook kan je een spandoek gebruiken, kijk voor de mogelijkheden eens op DeSpandoekgigant.nl.

In de middeleeuwen werden de eerste posters ingezet door de overheid om wetswijzigingen en nieuwe maatregelen met het volk te delen. Zo heeft ook William Shakespeare, als een van de eersten de posters ingezet om zo zijn voorstellingen te promoten.

Er werd flink ingezet op de ontwikkeling van posters in Frankrijk. Zo werd er reclame gemaakt voor het circus en sportwedstrijden. Ook werden de posters gebruikt voor educatieve doeleinden. Zo werden er op deze posters, naast het afbeelden van dieren en planten, ook anatomische posters van mensen bedrukt. Misschien wel de belangrijkste bedrukking op een poster was het plaatsen van een wereldkaart. Vroeger had men geen idee hoe de wereld er precies uitzag. Dit was voor veel mensen erg indrukwekkend.

Ook werden de posters ingezet om propaganda te verspreiden onder de publieke opinie. Deze propagandaposters waren enorm populair, gezien deze bijdroegen aan het nationalistische gevoel.

Tevens zijn posters uiterst geschikt ter decoratie. Zo werden er posters gemaakt om de stripboeken en films te promoten, ook beroemde personen en mensen uit de muziek- en theaterindustrie werden afgebeeld op deze posters.

Posters hebben dus een indrukwekkende ontwikkeling meegemaakt. Ze zijn voor veel verschillende doeleinden ingezet en worden vandaag de dag nog steeds gebruikt. Voornamelijk ter decoratie en de verspreiding van culturele evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *