Gebedstijden Nederland

Bekijk de site gebedstijden Nederland voor een mooi overzicht. Daarnaast kun je daar extra informatie lezen over de ‘Salat’ oftewel het rituele gebed wat bij moslim zijn hoort. De ‘Salat’ behoort immers tot één van de vijf zuilen van de islam. De site gebedstijden-islam.nl is daardoor erg nuttig om een leek uit te leggen wat de islam inhoudt, wat de precieze opzet is. Je kunt er misverstanden mee uitleggen. Later zou je de geschiedenis van het rituele gebed altijd nog uit kunnen leggen, en eventueel wat er nog meer bij moslim zijn behoort. Tot die tijd is de site gebedstijden-islam.nl een nuttig hulpmiddel.

Er zijn veel misverstanden over de islam

Op gebedstijden Nederland is te zien dat de islam heel wat anders is dan wat er in de media en politiek geschetst wordt. De site heeft dan ook geen propaganda, maar goede informatie, die voor iedereen nuttig kan zijn. Daarbij is de site gebruiksvriendelijk, na het naar beneden scrollen vind je een flinke lijst met steden binnen Nederland. Heel eenvoudig selecteer je de stad waar je bent of waar je van in de buurt bent, en je ziet een handige lijst met tijdstippen en welk gebed. Dan is het nog een kwestie van de gelegenheid vinden om te bidden, een rustige plek is immers noodzaak.

Eenvoudiger dan vergelijkbare sites met gebedstijden

De site gebedstijden-islam.nl is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Zelfs als je niet thuis bent in de Arabische taal, dus moeite hebt met termen zoals Fadjr, Shoeroeq, Dhoer, Asr, Maghrib, Ishaa, maar ook Salat, dan is de site eenvoudig en toegankelijk. Zo is te zien dat een moslim soms best de wekker vroeg moet zetten om het eerste gebed van de dag niet te missen, en dat de gebeden een mooie spreiding over de dag hebben. Maar bovenal; de site gebedstijden-islam.nl geeft een goede en nuttige uitleg wat bidden voor een moslim betekent, dat het belangrijk is en onderdeel van moslim zijn.

Geef een reactie