Lichtkoepels

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk dat je het dak kunt betreden, er zijn speciale lichtkoepels op de markt die deze functie hebben. Men noemt dit een dakbetreding met koepel, de klep van de koepel kun je 90 graden open zetten zodat je eenvoudig op het dak kunt komen. Het ventilatieraam wordt door middel van gasveren of uitzetters open gedaan. Je koepel fungeert als het ware als een dakraam, deze uitvoering is ook in verschillende maten verkrijgbaar in het assortiment van bouw-handel.nl.

Groot assortiment

Kant en klare set als daktoetreding

Niet iedere ruimte waar lichtkoepels met daktoetreding worden geplaatst zijn hetzelfde, daarom heeft bouw-handel.nl een aantal sets samengesteld die voor verschillende ruimten in de woning geschikt zijn. Deze set bestaat uit natuurlijk de koepel, en de sparing waarmee je door de koepel heen het dak op kunt gaan. Scharnieren en uitzetters zitten ook in de set om deze compleet te kunnen monteren in het dak. Wil je liever zelf een set samenstellen dan is dit uiteraard ook mogelijk, de verschillende onderdelen zijn ook gewoon los verkrijgbaar in de winkel.

Top kwaliteit

Verzwaarde daktoetreding

Wil je een grotere lichtkoepels combineren met een toetreding naar het dak dan moet je werken met een verzwaarde uitvoering van aluminium. Gebruik je de normale materialen dan zal de koepel instabiel zijn na het monteren. Condensvorming op een grotere koepel is een normaal verschijnsel, aluminium staat bekend als materiaal waarop condens komt. Een kleine uitvoering zal hier geen last van hebben, alleen de grotere maten. De medewerkers van bouw-handel.nl kunnen je daarover alle informatie geven.