Akoestisch schilderij

De voordelen van een akoestisch schilderij

Het toevoegen van geluidsabsorberend materiaal in een ruimte kan fantastische gevolgen hebben voor de akoestiek. Een kamer waarin geluidsgolven op een goede manier opgenomen worden door het interieur zorgt voor een rustiger gevoel en minder lawaai. Hoewel op veel plekken in kantoren of horeca wordt gekozen voor grote panelen van geluidabsorberend materiaal zijn er voor je huiskamer ook slimme oplossingen om de akoestiek te verbeteren zoals een akoestisch schilderij.

Akoestisch schilderij

De constructie

Een akoestisch paneel bestaat uit een stof met verschillende lagen die helpen bij het opvangen van geluid. De toplaag van het akoestische paneel is waar het schilderij op gedrukt kan worden. Deze laag blijft open voor geluidsgolven. De tussenlaag is speciaal ontworpen om alle middentonen te absorberen en het akoestisch materiaal in de onderste laag, die vaak bestaat uit katoenvezels, dempt de overige tonen. 

Het voordeel

Voordelig aan een akoestisch schilderij is dat het veel minder dan een normaal paneel de sfeer van de kamer bepaald. Geluid wordt opgenomen waardoor je veel rustiger kan wonen, werken of leven en je helemaal niet door hebt dat die enorme prent aan de muur daarvoor verantwoordelijk is. Ten opzichte van de grote donkergrijze vlakken die nog steeds overal de overhand lijken te hebben is dit een veel elegantere oplossing.